728 x 90

Новият роторен мотор на Mazda може да има 400 к.с.

Новият роторен мотор на Mazda може да има 400 к.с.

Слуховете за наследник на Mazda RX-8 се връщат отново, след като в патентното бюро на САЩ се появиха чертежи на нов ванкелов двигател от японците. Според проекта, моторът ще получи турбо компресор, който ще е разположен в горната част на агрегата. Там откриваме и изпускателните колектори, като това разположение трябва да спомогне за постигането на

Слуховете за наследник на Mazda RX-8 се връщат отново, след като в патентното бюро на САЩ се появиха чертежи на нов ванкелов двигател от японците. Според проекта, моторът ще получи турбо компресор, който ще е разположен в горната част на агрегата. Там откриваме и изпускателните колектори, като това разположение трябва да спомогне за постигането на по-компактни размери.

Под двигателя ще бъдат монтирани части от окачването, както и други агрегати от силовия тракт. Mazda все още отказва да коментира официално проекта, но според Car and Driver, новият мотор ще развива мощност от над 400 к.с. Той ще бъде поставян на компактен спортен автомобил, който ще се явява идеен наследник на RX-8.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт