728 x 90

Visteon България показа нов ултра модерен офис в Capital Fort София

Visteon – един от водещите в света автомобилни доставчици на кокпит (cockpit) електроника и технологии за свързаност в автомобилите (connected car), разшири дейноста си у нас. Вследствие значителния ръст в търсенето на софтуерни разработки, които предлага компанията, Вистеон Електроникс България премести своите 700 служители в изцяло нов ултра модерен офис в бизнес център Capital Fort

Visteon – един от водещите в света автомобилни доставчици на кокпит (cockpit) електроника и технологии за свързаност в автомобилите (connected car), разшири дейноста си у нас. Вследствие значителния ръст в търсенето на софтуерни разработки, които предлага компанията, Вистеон Електроникс България премести своите 700 служители в изцяло нов ултра модерен офис в бизнес център Capital Fort София с площ 8300 кв.м., като планира и по-нататъшно разрастване, за да поеме още 150 човека – фейсбук галерия.

“България се модернизира и предоставя все по-добри условия за бизнеса и за чуждестранните инвеститори. Страната ни вече се позиционира като регионален център за иновации, комуникационни и информационни технологии, както и в автомобилния сектор, който е една от индустриите на бъдещето” –  с тези думи президентът на България Росен Плевнелиев приветства и откри новия развоен център на Visteon в България.

Официалното откриване съвпадна с честването на 15-ата годишнина на Visteon в България и беше уважено от Ерик Рубен, посланик на САЩ в България, представители на институции, бизнес партньори и служители. Събитието бе съпроводено от тематично изложение Engineered in Bulgaria, което включваше продукти и автомобили, оборудвани с технологии, разработени от екипите на Visteon в София.

“Разработката на автомобилен софтуер е най-бързо разрастващият се сегмент в глобалната автомобилна индустрия поради еволюцията на свързаната кола и автономното шофиране”, заяви Маркус Шупфнер, VP Visteon и Chief technology officer: “Софтуерните разработки на Visteon в София са в основата на тази невероятна еволюция, предоставяйки иновативни решения в областта на infotainment, head-up  дисплеи за водещи в света производители на автомобили.”

На изложението Engineered in Bulgaria  бяха представени решения на Visteon за свързана кола – първият в индустрията кокпит домейн контролер SmartCore. Продуктът представлява консолидиране в едно на всички модули от кокпита с цел по-голяма сигурност и като отговор на сложността от растящия обем електроника в автомобила. Софтуерните екипи на Visteon в София се заеха със софтуерната разработка за SmartCore, който ще бъде въведен в производство от европейски производител на автомобили през 2018 година.

“Горди сме с това, което постигнахме през 15-те години присъствие на Visteon в България; изградихме отлични отношения с българското правителство, с бизнес партньорите и техническите университети, които ни доставят талантливи кадри”, каза Иван Михайлов, Управител на Visteon България: “Компетенциите, които изградихме през годините и бъдещите планове за Центъра в София, предоставят интересни възможности за служителите ни да работят по автомобилите на бъдещето.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт