728 x 90

BMW Group, Intel и Mobileye с общ проект за безпилотно шофиране до 5 години

BMW Group, Intel и Mobileye с общ проект за безпилотно шофиране до 5 години

BMW Group, Intel и Mobileye ще обединят сили, за да превърнат в реалност визионерски концепции за мобилност и напълно автономното управление на превозни средства. Лидерите в областта на автомобилостроенето, технологиите, компютърното зрение и машинно самообучение си сътрудничат, за да въведат в серийно производство решения за високо и напълно автономно шофиране до 2021 година. Бъдещето на

BMW Group, Intel и Mobileye ще обединят сили, за да превърнат в реалност визионерски концепции за мобилност и напълно автономното управление на превозни средства. Лидерите в областта на автомобилостроенето, технологиите, компютърното зрение и машинно самообучение си сътрудничат, за да въведат в серийно производство решения за високо и напълно автономно шофиране до 2021 година.

Бъдещето на автономното шофиране има потенциал да промени живота и обществото към по-добро. Постигането на тази цел обаче е сложен процес, който изисква end-to-end решения, които интегрират информация и данни от мрежата, от ключа до центровете за събиране и управление на данни. Доставчиците на транспортни услуги в бъдеще трябва да въведат бързоразвиващи се технологии, да си сътрудничат с напълно нови партньори и да се подготвят за възможности, които ще променят из основи начинът, по който осъществяват дейността си.

Заедно с Intel и Mobileye, BMW Group ще разработва необходимите решения и иновативни системи за високо и напълно автономно управление, които да бъдат въведени в серийно производство до 2021 г. Моделът BMW iNEXT ще бъде основата на стратегията за автономна мобилност на BMW Group и база за развитие на флотилии от автономни превозни средства за движение не само по магистрали, но и в градски условия, за целите на споделената мобилност.

Компаниите се споразумяха по отношение на набор от цели и срокове, за разработването на напълно автономни автомобили, базирани на обща референтна архитектура. В краткосрочен план, компаниите ще демонстрират автономно шофиране с тестови високо автономен (HAD) прототип. През 2017 г. платформата ще бъде разширена до тестова флотилия.

"Днес поставяме важен крайъгълен камък за автомобилната индустрия, като навлизаме в света на новата мобилност. Заедно с BMW Group и Intel, Mobileye полага основите на технологията на мобилността на бъдещето, която позволява напълно автономното шофиране да се превърне в реалност в рамките на следващите няколко години", коментира съоснователят, председател и главен технически директор на Mobileye проф. Амнон Шушуа.

Със стратегията Number ONE> NEXT, BMW Group очертава рамката, която ще позволи на компанията да остане движещата сила за прмиум индивидуалната мобилност. Този подход ще получи своя мобилен израз с модела на BMW iNEXT през 2021 г., с което ще бъде отбелязано началото на нова ера на мобилност.

"В BMW Group ние винаги се стремим към технологично лидерство. Това партньорство подчертава нашата стратегия Number ONE> за оформянето на индивидуалната мобилност на бъдещето ", заяви Харалд Крюгер, председател на Управителния съвет на BMW AG: "След инвестицията в HERE – технология за обновяване в реално време, на карти с висока резолюция, комбинираният експертен опит на Intel, Mobileye и BMW Group ще бъде следващият основен градивен елемент по пътя на въвеждането в реални условия на безпилотното управление. Ние вече демонстрирахме такива новаторски решения в нашите автомобилни концепции VISION NEXT 100. С този технологичен скок, ние предлагаме на нашите клиенти съвсем ново ниво на радост от шофирането, като същевременно създаваме пионерски концепции за премиум мобилност."

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт