728 x 90

Да запалиш лампите у дома докато си още зад волана

    Собствениците на бъдещите модели на Volkswagen ще могат да управляват голяма част от електрониката и някои важни системи у дома си, докато шофират. Това е целта на новия съвместен проект на автомобилния гигант и корейската компания за битова електроника LG. Идеята е създаването на ново поколение инфотейнмънт система за моделите на VW, която ще е

    Собствениците на бъдещите модели на Volkswagen ще могат да управляват голяма част от електрониката и някои важни системи у дома си, докато шофират. Това е целта на новия съвместен проект на автомобилния гигант и корейската компания за битова електроника LG.

    Идеята е създаването на ново поколение инфотейнмънт система за моделите на VW, която ще е част от интегрирания контрол върху част от домашните системи – аларма, светлини, управление на климатичната система и т.н.

    Двете компании планират да изградят съвместен център, където информацията и различните команди ще се обработват, след което ще се изпращат към получателя, а цялата информация ще е с облачно базиране.

    VW вече подсказа как ще изглежда интерфейса на част от тези функции чрез концепта BUDD-e.

    Сътрудничеството между VW и LG не е нещо ново за автомобилните производители. BMW вече разполага с работеща система, създадена съвместно от Samsung – SmartThings ecosystem.

    Отделно от това баварската компания работи съвместно с Intel и Mobileye за създаването на автономни автомобили, а LG вече пое ангажимент за произвежда батериите за новия електромобил на Chevrolet – Bolt.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт