728 x 90

Германия иска черни кутии в автономните коли

Германия иска черни кутии в автономните коли

Един от основните проблеми пред автономните автомобили не е липсата на подходяща технология, а регулирането на тяхното използване чрез закони. По-точно, при случай на катастрофа, а още повече при фатален инциден, на този етап няма ясно решение кой поема вината за случилото се.  Именно заради това Германия подготвя промени в законодателството си, които трябва да

Един от основните проблеми пред автономните автомобили не е липсата на подходяща технология, а регулирането на тяхното използване чрез закони.

По-точно, при случай на катастрофа, а още повече при фатален инциден, на този етап няма ясно решение кой поема вината за случилото се. 

Именно заради това Германия подготвя промени в законодателството си, които трябва да внесат нови правила при използването на безпилотни коли.

По предложение на транспортния министър на страната Александър Добринт, подобни автомобили трябва да се оборудват с черни кутии, по подобие на самолетите в наши дни.

Така при случай на инцидент информацията относно решенията на автомобила и нейния шофьор ще бъдат запазени по време на разследването и взимането на крайно решение за вина.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт