728 x 90

Airbus с летящи таксита срещу градския трафик

Airbus с летящи таксита срещу градския трафик

"Еърбъс" възнамерява да разработи иновативна мрежа от лятящи таксита, с които да реши проблема с трафика в градовете. Работата по първия проект с име Project Vahana върви с пълна сила. Основната част от разработката се осъществява в Силициевата долина. Според слуховете, дизайнът на летателния апарат вече е одобрен и предсерийният прототип може да се появи

"Еърбъс" възнамерява да разработи иновативна мрежа от лятящи таксита, с които да реши проблема с трафика в градовете. Работата по първия проект с име Project Vahana върви с пълна сила.

Основната част от разработката се осъществява в Силициевата долина. Според слуховете, дизайнът на летателния апарат вече е одобрен и предсерийният прототип може да се появи във въздуха още през 2017 година.

Що се отнася до втория проект – CityAirbus, той е замислен като по-мащабен. Това лятящо такси се предвижда да бъде оборудвано с витла, които обезпечават вертикално излитане и кацане.

И Project Vahana и CityAirbus ще бъдат оборудвани със система "автопилот". Според думите на Йорг Мюлер, член на отдела за корпоративно развитие към Airbus Group, "пазарът ще се развива бързо и ние ще можем да покажем първите транспортни средства в мегаполисите, демонстрирайки преимуществата на подобен въздушен транспорт на конкурентни цени".

                        
                        
                        
                        

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт