728 x 90

Влак в тръба ще взема Москва-Лондон за 2 часа и половина!

Руският бизнесмен Зиявудин Магомедов, който стана инвеститор в проекта за вакумния влак Hyperloop на американския милиардер Елън Мъск, счита за възможно създаването на свръхбързо трасе между Москва и Лондон. Това твърди руснакът в интервю за Financial Times. Според предприемачът с влака в тръба Hyperloop между двете столици разстоянието ще се взема да два часа и

Руският бизнесмен Зиявудин Магомедов, който стана инвеститор в проекта за вакумния влак Hyperloop на американския милиардер Елън Мъск, счита за възможно създаването на свръхбързо трасе между Москва и Лондон. Това твърди руснакът в интервю за Financial Times. Според предприемачът с влака в тръба Hyperloop между двете столици разстоянието ще се взема да два часа и половина и това може да стане реалност в близките 15 години.
Първата цел на "Хиперлууп" е времето за придвижване между Лос Анджелис и Сан Франциско, които са на 600 км разстояние, да бъде съкратено до 35 минути. Сега това разстояние се взима за повече от 6 часа с кола и за 12 ч. с влак.
За пръв път идеята на Мъск беше представена през 2013 г."Хиперлууп" е тръба с ниско налягане с капсули, транспортирани с ниска и висока скорост по дължината на тръбата. Идеята е транспортната система да може да достига скорост от 800 до 1220 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт