728 x 90

Системата за контрол на качеството Bosch QualityScan вече и в България

Системата за контрол на качеството Bosch QualityScan вече и в България

Иновативна система за контрол на качеството на ремонта на дизелови компоненти бе представена от Бош. Това се случи на демонстрационна обиколка в първия в страната сертифициран Bosch Diesel център – „Супер Дизел“ в София: фото галерия. С новата система за качество на ремонта QualityScan Бош предлага на клиента доказателство за това, че ремонтът е качествен.

Иновативна система за контрол на качеството на ремонта на дизелови компоненти бе представена от Бош. Това се случи на демонстрационна обиколка в първия в страната сертифициран Bosch Diesel център – „Супер Дизел“ в София: фото галерия.

С новата система за качество на ремонта QualityScan Бош предлага на клиента доказателство за това, че ремонтът е качествен. Логичен е въпросът „Защо е нужно това доказателство?“.

През последните години се появиха драстично нискокачествени ремонти на световния пазар. Увеличи се делът на конкурентни резервни части и тестово оборудване, които са далеч от спецификациите на Бош. Това наложи да се въведе подходящо разграничаване между оторизираните от Бош ремонти и неоторизираните.

Системата за качество Bosch QualityScan се въвежда в глобалната мрежа от оторизирани дизелови сервизи, които са общо около 3500 бр., така че ремонтът на всяко едно изделие може да бъде проследен в цял свят. Как работи системата?

Ремонтираният инжектор или помпа се качват на стенда, който автоматично тества дали работните стойности като налягане и дебит в различните режими на работа съответстват на работната карта за конкретното изделие и приложение. При положителен резултат данните се предават на сървъра, заедно с допълнителна нанесена от сервиза информация, напр. за сменените части и механика, извършил ремонта.

Bosch QualityScan позволява и на крайния потребител лесно и бързо да провери качеството на ремонта на комън рейл инжектори и помпи. Достатъчно е да свали приложението Bosch QualityScan на мобилния си телефон и да сканира стикера или клипса.

Ще получи информация за сервиза, ремонтирал изделието и данните за контакт с него, датата на ремонт, респективно – до кога е валидна гаранцията, както и идентификационния номер на ремонта. Всичко това, освен че удостоверява, че изделието е минало успешно теста, улеснява комуникацията със сервиза и еднозначно идентифицира ремонтирания продукт.

Приложението е безплатно за iOS и за Android. При липса на смартфон данните могат винаги да бъдат проверени като се зададе ремонтния идентификационен код в сайта на QualityScan.

Етикетите удостоверяват и гарантират качество. Това означава, че изделието, маркирано с такъв етикет, отговаря на спецификациите на производителя, с което то не се отличава по своята функционалност от първоначално вграденото в автомобила ново изделие. Към момента в България новата система е въведена в Bosch Diesel сервизите „Супер Дизел“ и „ИПО“ в София.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт