728 x 90

Bosch закупи водещата инженерингова компания ITK

Bosch закупи водещата инженерингова компания ITK

На 12 октомври тази година Групата Роберт Бош подписа договор за придобиване на ITK Engineering AG, компания за развойни услуги със седалище в Рюлцхайм, Германия. Фирмата е създадена през 1994 г. като “Ingenieurgesellschaft für technische Kybernetik” („Инженерингово дружество за техническа кибернетика“) – съкратено ITK. Сега в ITK Engineering работят над 800 души. Компанията е водещ

На 12 октомври тази година Групата Роберт Бош подписа договор за придобиване на ITK Engineering AG, компания за развойни услуги със седалище в Рюлцхайм, Германия. Фирмата е създадена през 1994 г. като “Ingenieurgesellschaft für technische Kybernetik” („Инженерингово дружество за техническа кибернетика“) – съкратено ITK.

Сега в ITK Engineering работят над 800 души. Компанията е водещ доставчик на услуги в областта на системите и специализирания софтуер за автомобилната индустрия. „Придобиването на ITK Engineering ще засили позициите на Бош на разрастващия се глобален пазар на инженеринговите услуги“, заяви д-р Маркус Хайн, член на Управителния съвет на Robert Bosch GmbH. Договорено е цената на придобиването да не се оповестява. Сделката подлежи на одобрение от антимонополните органи.

Високо квалифицираните служители на ITK Engineering предлагат персонализирани разработки и консултантски услуги на индустриални компании и научно-изследователски институти. Вече повече от 20 години фирмата гради ключовата си компетентност в разработката на персонализиран технически софтуер.

ITK черпи от богатия си опит, за да направи по-умни машините в широка гама различни индустриални браншове. Компанията се разраства стабилно още от самото си основаване, като броят на служителите се увеличава от 50 през 2005 г. до 800 души днес.

„Със стратегически партньор като Бош ще засилим още повече позициите си в ключовите сфери на нашата компетентност на международния пазар. Ще използваме по-добре и лостовете за растеж, на първо място – дигитализацията, и ще играем още по-активна роля за създаване на мостове между различните браншове“, сподели Михаел Енглерт, основател и генерален директор на ITK Engineering AG.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт