728 x 90

Faraday Future почти показа съперника на Tesla

Faraday Future почти показа съперника на Tesla

Faraday Future – компанията, която има амбиции, да е сериозен съперник на Tesla, показа прототип на първия се сериен модел, който прави тестове на закрито трасе. Моделът все още няма име, но е сигурно, че електромобилът ще дебютира на изложението CES в Лас Вегас, което се провежда от 5 до 8 януари. От снимките и

Faraday Future – компанията, която има амбиции, да е сериозен съперник на Tesla, показа прототип на първия се сериен модел, който прави тестове на закрито трасе.

Моделът все още няма име, но е сигурно, че електромобилът ще дебютира на изложението CES в Лас Вегас, което се провежда от 5 до 8 януари.

От снимките и клиповете стават ясни най-общо формите на модела – спортен SUV, което е изграден върху модулната платформа на компанията.

Все още обаче не се знае кога ще стартира производството, тъй като собственикът на компанията Джиа Ютинг призна, че Faraday Future има финансови трудности. Проблемите идват заради много бързото разрастване на компанията, която се появи и във Формула Е, но той веднага допълни, че марката няма да се откаже от дебюта си на пазара на електромобили.

През януари, отново на CES Faraday Future показа концепта FFZERO1, а след това дойде и съюзът с Dragon Racing в световния шампионат за електрически болиди.

Другите концепти на FF включват хечбек, спортен модел и дори MPV, но явно очакванията, че компанията ще стартира със спортен SUV модел ще се оправдаят.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт