728 x 90

Платформата на Alfa Romeo Giulia ще се използва от Dodge, Jeep и Maserati

Платформата на Alfa Romeo Giulia ще се използва от Dodge, Jeep и Maserati

Alfa Romeo инвестира над един милиард евро в актуалната си платформа за автомобили със задно и 4х4 предаване, която носи името Giorgio. Изглежда архитектурата ще се използва не само от италианците, но и от други компании от портфолиото на Fiat Chrysler Automobiles. Това съобщава Automotive News, който цитира Серджо Маркионе, бос на FCA. По неговите

Alfa Romeo инвестира над един милиард евро в актуалната си платформа за автомобили със задно и 4х4 предаване, която носи името Giorgio. Изглежда архитектурата ще се използва не само от италианците, но и от други компании от портфолиото на Fiat Chrysler Automobiles.

Това съобщава Automotive News, който цитира Серджо Маркионе, бос на FCA. По неговите думи, Giorgio ще бъде даден на Maserati, Dodge и Jeep. Италианската спортна марка ще използва технологиите от Giulia за следващото поколение Quattroporte, Ghibli и GranTurismo, а Dodge ще използва леко променена версия на платформата за новите Challenger, Charger, Durango и Journey.

От Маркионе разбираме още, че Alfa е на минус във финансовите резултати за 2016 година. Същото се очаква да се случи и през следващите 12 месеца, а на печалба компанията се предвижда да бъде чак през 2018 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт