728 x 90

За първи път битурбо дизел за Land Rover Evoque

За моделна година 2018 Land Rover представя нови двигатели за семейството на популярния си модел Range Rover Evoque. Става дума основно за битурбо дизелов агрегат с 240 к.с. 500 Нм въртящ момент, който успява да ускори кросоувъра от място до 100 км/ч за малко над шест секунди. Феновете на бензиновите мотори ще могат да изберат

За моделна година 2018 Land Rover представя нови двигатели за семейството на популярния си модел Range Rover Evoque. Става дума основно за битурбо дизелов агрегат с 240 к.с. 500 Нм въртящ момент, който успява да ускори кросоувъра от място до 100 км/ч за малко над шест секунди.

Феновете на бензиновите мотори ще могат да изберат нов Si4 агрегат от семейството Ingenium, който ще се предлага в две мощностни версии – със 240 и 290 к.с. Тук ускорението пада до шест секунди при по-мощния вариант.

Същите предложения ще бъдат активни и за друг модел на бранда – Disovery Sport, като при него стойностите на ускорение са малко по-високи.

Що се отнася до разхода на гориво, очаквано, дизелът е най-икономичен със средни стойности от 6.4 л/100 км за Disco Sport, но информация за Evoque липсва. При бензиновите мотори, Evoquе ще се нуждае от средно 7.3 литра на 100 км., докато по-големият модел ще гори осем на сто.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт