728 x 90

Технологията OnStar на Opel помага при открадната кола

    Системата OnStar на Opel предлага на клиентите възможността да получат дистанционно различни удобни услуги. Такива например са изпращането на дирекции към навигационната система, директната връзка с оператор, автоматичното сигнализиране при катастрофа и доста други. Очевидно OnStar може да помогне на клиентите и да намерят колата си, ако тя е открадната. Доказва го скорошен случай от

    Системата OnStar на Opel предлага на клиентите възможността да получат дистанционно различни удобни услуги. Такива например са изпращането на дирекции към навигационната система, директната връзка с оператор, автоматичното сигнализиране при катастрофа и доста други. Очевидно OnStar може да помогне на клиентите и да намерят колата си, ако тя е открадната.

    Доказва го скорошен случай от Великобритания, където шофьор на Astra бива принуден да напусне колата си от крадец. Веднага след това е подаден сигнал към полицейските служби, като изрично е подчертано, че машината притежава функцията OnStar. С други думи, на борда й има GPS за проследяване.

    Не след дълго автомобилът е намерен на бензиностанция на около 6 километра от мястото на кражбата (центърът на Глазгоу). Колата е върната на собственика й без никакви щети, тъй като операторът от OnStar е имал възможността да забрани повторното стартиране на двигателя, след като крадецът веднъж го е загасил.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт