728 x 90

Jaguar Land Rover електрифицира всичко от 2020 г.

Jaguar Land Rover електрифицира всичко от 2020 г.

Jaguar Land Rover стана поредният производител, който обяви намеренията си да електрифицира цялата си гама автомобили от края на това десетилетие. Информацията бе сервирана лично от Ралф Спет, директор на британския производител. Неговите думи потвърждават, че ще видим чисто електрически, хибридни и плъг-ин хибридни коли от компанията. Намеренията на марката се подкрепят от два нови

Jaguar Land Rover стана поредният производител, който обяви намеренията си да електрифицира цялата си гама автомобили от края на това десетилетие.

Информацията бе сервирана лично от Ралф Спет, директор на британския производител. Неговите думи потвърждават, че ще видим чисто електрически, хибридни и плъг-ин хибридни коли от компанията.

Намеренията на марката се подкрепят от два нови концепта, които представят визията на JLR за развитието на автомобилната индустрия.

Това са студиите E-Type Zero и Future-Type. Първата използва каросерия на класическия E-Type, но в нея е поместено изцяло електрическо задвижване. Интересното тук е, че всички останали компоненти по конструкцията, като окачване, спирачки и кормилен механизъм, остават оригинални.

Вторият концепт представя визията на Jaguar за мобилността през 2040 година. Колата е автономна, електрическа и разполага със сваляем волан, който може да изпълнява много повече от стандартните си функции.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт