728 x 90

Въздушни възглавници и за детските седалки

Въздушни възглавници и за детските седалки

Компанията Maxi Cosi представи технологията Air Safety, която за първи път налага използването на въздушни възглавници в детска седалка за автомобил. Използват се два еърбега, които се отварят за 0,05 секунди и поставят началото на нова посока в развитието на безопасността за децата, пътуващи в специални седалки. Въздушните възглавници покриват областта на раменете, като за

Компанията Maxi Cosi представи технологията Air Safety, която за първи път налага използването на въздушни възглавници в детска седалка за автомобил. Използват се два еърбега, които се отварят за 0,05 секунди и поставят началото на нова посока в развитието на безопасността за децата, пътуващи в специални седалки.

Въздушните възглавници покриват областта на раменете, като за надуването се грижи пиропатрон, разположен в облегалката на седалката.

Системата, която управлява системата регистрира инцидента, който може да застраши детето за 0,015 секунди, след което се активират и въздушните възглавници.

От Maxi Cosi заявиха, че благодарение на технологиите, които се използват в новата седалка натоварването върху врата на детето при инцидент се намалява с 55%.

Новата седалка Maxi Cosi AxissFix Air е подходяща за деца с ръст от 61 до 105 сантиметра, а цената й на пазара във Великобритания е 550 лири.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт