728 x 90

Най-накрая официално: Mazda връща роторния мотор

    След години на спекулации, Mazda най-накрая потвърди официално, че ще върне в употреба ванкеловия си двигател. Както се и коментираше наскоро, той няма да се използва за чисто задвижване на автомобил, а ще играе ролята на удължител на пробега при хибридни машини. Мицуо Хатоми, част от управленческия състав на марката, коментира по време на изложението

    След години на спекулации, Mazda най-накрая потвърди официално, че ще върне в употреба ванкеловия си двигател. Както се и коментираше наскоро, той няма да се използва за чисто задвижване на автомобил, а ще играе ролята на удължител на пробега при хибридни машини.

    Мицуо Хатоми, част от управленческия състав на марката, коментира по време на изложението в Токио пред Autocar, че роторният двигател е доста по-равномерен и тих от стандартните ДВГ, които се използват като range extender-и от някои компании.

    Хатоми потвърди също така, че инженерите на японската фирма работят и по втори малко по-голям ванкелов мотор, като все още не се знае какво ще бъде неговото приложение. Проектът на този етап е по-скоро изследователски, но е възможно в крайна сметка да бъде използван в сериен автомобил.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт