728 x 90

Има ли пилот в…колата (видео)

Има ли пилот в…колата (видео)

Компанията Waymo, проект на гиганта Google, започна тестове на коли с автоматично управление без наличието на човек на шофьорсокто място. Изпитанията на автомобилите без пилот са стартирали в американския град Чандлър, щата Аризона на ограничена територия от 100 мили. В безпилотната машина все пак има човек от фирмата, но той седи на задната зад шофьора

Компанията Waymo, проект на гиганта Google, започна тестове на коли с автоматично управление без наличието на човек на шофьорсокто място. Изпитанията на автомобилите без пилот са стартирали в американския град Чандлър, щата Аризона на ограничена територия от 100 мили. В безпилотната машина все пак има човек от фирмата, но той седи на задната зад шофьора седалка. Освен това автономните возила могат да качват и пътници по програмата Early Rider, която действа в Аризона от април.

Безпилотните програми са качени на хибридните миниванове Chrysler Pacifica. Моделите са оборудвани с камери и мощни сензори за кръгови действия, способни да разпознават всякакви обекти в радиус от 300 метра. Амбициите на Waymo е да пуснат собствена услуга за безпилотен транспорт, който ще работи на основата на мобилно приложение.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт