728 x 90

Собственикът на Volvo пуска след година летяща кола в САЩ (видео)

Zhejiang Geely Holding Group, китайската компания, която е собстевник на Volvo Cars, обяви, че ще придобие Terrafugia Inc, базираната в САЩ фирма за летателни автомобили. Азиатските предприемачи искат летящите коли да станат час по-скоро реалност и то масова, а не само за ексцентрични милионери. Китайците се надяват да стартират производството на необичаните возила още през

Zhejiang Geely Holding Group, китайската компания, която е собстевник на Volvo Cars, обяви, че ще придобие Terrafugia Inc, базираната в САЩ фирма за летателни автомобили.

Азиатските предприемачи искат летящите коли да станат час по-скоро реалност и то масова, а не само за ексцентрични милионери. Китайците се надяват да стартират производството на необичаните возила още през 2019 година и то в Щатите. След закупуването на Volvo и инвестирането в Lotus Cars, от Geely се оглеждали за зараждащ се пазар, който може да нарасне лавинообразно през следващите години, когато автономните технологии станат зрели.

TF-X на Terrafugia, бъдещият продукт на компанията, е plug-in хибридно превозно средство с два наклонени ротора, което цели да се превърне в първата напълно автономна летяща кола с вертикално излитане и кацане. Използвайки акумулаторни батерии, TF-X ще има диапазон на полет от 500 мили (800 км) на полет. 4-местния TF-X не се нуждае от писта за излитане или кацане. Машината се задвижва от двигател с вътрешно горене с 300 к.с., както и от два електромотора с по 600 коня. те се използват само при излитане и кацане. В небето Terrafugia TF-X може да развива 322 км/ч и да измине 800 километра.

Машината е снабдена със специална система, която изисква да бъде въведена крайната дестинация на пътуването, както и няколко резервни, намиращи се в близост. Причината за това изискване е, че понякога времето не позволява кацане на определеното място. Terrafugia TF-X е оборудвана с парашути, както и със система за аварийно кацане.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт