728 x 90

Honda планира 15-минутно зареждане за електромобили през 2022 година

Honda се подготвя усилено за електрическата революция в автомобилостроенето, като планира да лансира цяла армада от електромобили през новото десетилетие. Първата серия от тях ще използва батерии Panasonic, които ще могат да осигуряват пробег от почти 250 километра с възможност за бързо презареждане в рамките на около 15 минути. Макар и привидно пробегът да е

Honda се подготвя усилено за електрическата революция в автомобилостроенето, като планира да лансира цяла армада от електромобили през новото десетилетие.

Първата серия от тях ще използва батерии Panasonic, които ще могат да осигуряват пробег от почти 250 километра с възможност за бързо презареждане в рамките на около 15 минути.

Макар и привидно пробегът да е малък дори и по днешните стандарти, бързото презареждане ще дава по-добра мобилност на шофьорите спрямо голяма част от останалите EV-та на пазара.

Първите крачки в посока пълна електрификация Honda ще поеме още през 2019 година, когато ще видим и първия масов автомобил на японците със 100 процента електрическо сърце.

Преди това, голяма част от сегашните модели на марката ще получат хибридна сила, а дизелите ще останат на заден план, особено в Европа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт