728 x 90

Малките модели на Mercedes ще ползват новия 1.3-литров бензинов мотор

Малките модели на Mercedes ще ползват новия 1.3-литров бензинов мотор

Наскоро Renault Nissan и Daimler показаха нов съвместен 1.3-литров турбо бензинов двигател, който намери мястото си под предния капак на Renault Scenic. Сега разбираме, че агрегатът, логично, ще се използва и от бъдещите компактни модели на немския производител. В това число влизат A-Class, B-Class, CLA, A-Class Sedan, GLA и други. Новият двигател ще се предлага

Наскоро Renault Nissan и Daimler показаха нов съвместен 1.3-литров турбо бензинов двигател, който намери мястото си под предния капак на Renault Scenic.

Сега разбираме, че агрегатът, логично, ще се използва и от бъдещите компактни модели на немския производител. В това число влизат A-Class, B-Class, CLA, A-Class Sedan, GLA и други.

Новият двигател ще се предлага на борда на Scenic в три варианта на мощност: 115, 140 и 160 конски сили, като в първия вариант ще работи съвместно само с механична трансмисия.

Предвижда се подобни, ако не и същите, мощностни версии да бъдат достъпни и при малките модели на немската фирма. Не е изключено в следващите години да видим и допълнителни негови силови варианти.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт