728 x 90

Honda разработва безпилотен автомобил съвместно със SenseTime от Китай

Honda разработва безпилотен автомобил съвместно със SenseTime от Китай

Хонда се заема с разработката на безпилотна система съвместно китайската фирма SenseTime. Съответният петгодишен договор вече беше сключен между компаниите. В плановете на партньорите влиза създаване на механизъм за автоматизирано шофиране, който трябва да влезе в основата на концепцията за мобилност на бъдещето. В рамките на изследователския проект Honda и китайците ще проведат съвместни изпитания

Хонда се заема с разработката на безпилотна система съвместно китайската фирма SenseTime. Съответният петгодишен договор вече беше сключен между компаниите. В плановете на партньорите влиза създаване на механизъм за автоматизирано шофиране, който трябва да влезе в основата на концепцията за мобилност на бъдещето.

В рамките на изследователския проект Honda и китайците ще проведат съвместни изпитания на технологии от SenseTime по разпознаване на движещи обекти, както и алгоритми на японците за мониторинг на пътните ситуации, прогнозиране на риска и планиране на последващи действия. Като крайна цел на работата трябва да стане технология за автономно движение, която ще направи безпилотните превози възможни в градски условия.

Преди време стана известно, че първият автомобил на Honda, оборудван с безпилотна система от четвърто ниво е планиран за представане до 2025 година. Според думите на генералния директор на японския бранд Тахиро Наширо, още през 2020 г. компанията планира да оборудва своите коли с полуавтономни системи за управление.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт