728 x 90

Слагат тракшън контрола на BMW i3s на всички модели от бранда

Слагат тракшън контрола на BMW i3s на всички модели от бранда

Преди около два месеца, когато дебют направи BMW i3s, на бял свят за първи път видяхме новата система traction control на баварската марка. Тя е създадена с цел по-добра работа с мигновеното предаване на въртящия момент на електрическия автомобил. Немската фирма е доработила системата и сега тя ще се поставя на всички конвенционални модели на

Преди около два месеца, когато дебют направи BMW i3s, на бял свят за първи път видяхме новата система traction control на баварската марка. Тя е създадена с цел по-добра работа с мигновеното предаване на въртящия момент на електрическия автомобил.

Немската фирма е доработила системата и сега тя ще се поставя на всички конвенционални модели на BMW и MINI, независимо от конфигурацията – предно, задно или двойно предаване.

Новата система е с до 50 пъти по-бърза в действието си от досегашните механизми, като това е резултат на факта, че процесът се извършва директно в силовия тракт, а не в отделен модул.

По този начин, обещават от фирмата, ще бъде подобрено пътното поведение на автомобилите BMW и MINI в недобри пътни условия, чрез повишаване на сцеплението.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт