728 x 90

Mercedes oбещава ниво 3 на автономия през 2020 г.

В известен смисъл, Audi пое водачеството в премиум сегмента що се отнася до развитието на автономните технологии. Немската фирма вече може да се похвали със сериен модел, разполагащ с трето ниво на автономия, макар и законодателството все още да не позволява употребата му. Mercedes-Benz обяви, че ще се стреми да пусне в S-Class ниво 3

В известен смисъл, Audi пое водачеството в премиум сегмента що се отнася до развитието на автономните технологии. Немската фирма вече може да се похвали със сериен модел, разполагащ с трето ниво на автономия, макар и законодателството все още да не позволява употребата му.

Mercedes-Benz обяви, че ще се стреми да пусне в S-Class ниво 3 на автономност до 2020 година, а само няколко години по-късно да направи скок и към по-горните стапала на автономията.

Разбира се, системата няма да бъде стандартна за флагманския модел, а ще се предлага като допълнително струваща екстра. Каква ще бъде цената й не е ясно, но от Mercedes обещават цена близка до останалите опции за возилото.

Според полу-официална дефиниция, ниво 3 на автономност предвижда всички динамични операции по движението на автомобила да се извършват от самия него, но шофьорът да бъде в готовност във всеки един момент да вземе управлението.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт