728 x 90

Hyundai с реални тестове на първите автономни коли с водородно гориво (видео)

Hyundai с реални тестове на първите автономни коли с водородно гориво (видео)

В навечерието на зимните олимпийски игри в Южна Корея няколко самоуправляеми автомобилa Hyundai Fuel Cell с водородни горивни клетки преминаха 190 км от Сеул до ПьонгЧанг. Преходът до столицата на Олимпиада 2018 беше осъществен на пет коли от бранда Хюндай. Три от тях са построени върху базата на новия кросоувър Hyndai Nexo, а другите два

В навечерието на зимните олимпийски игри в Южна Корея няколко самоуправляеми автомобилa Hyundai Fuel Cell с водородни горивни клетки преминаха 190 км от Сеул до ПьонгЧанг. Преходът до столицата на Олимпиада 2018 беше осъществен на пет коли от бранда Хюндай.

Три от тях са построени върху базата на новия кросоувър Hyndai Nexo, а другите два бяха Genesis G80. Всички автомобили бяха модифицирани и оборудвани с автопилот от 4-то ниво и технология за свързаност 5G.

В автономните Fuel Cell коли по време на пътешествието имаше шофьори, но след натискане на съответните копчета машините преминаха в автономен режим за 190-километровото пътуване до ПьонгЧанг. Съобщава се, че на магистралата те са се движили със скорост 100-110 км/ч.

Hyundai планира да пусне новия кросоувър Nexo работещ на горивни клетки следващия месец – първо в Южна Корея. Става дума обаче не за автономен модел. Съгласно плановете на Хюндай серийните модели с автопилот от 4-то ниво ще бъдат достъпни към 2021 г., а с автопилот от 5-о поколение – към 2030 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт