728 x 90

V8 дизел за новия Volkswagen Touareg?

V8 дизел за новия Volkswagen Touareg?

Volkswagen ще покаже ново поколение Touareg на 23 март тази година. С наближаването на дебюта все повече детайли около модела започват да изплуват от различни източници. Най-новите спекулации в британските медии сочат, че джипката ще се предлага с V8 дизелов мотор с две турбини и огромен въртящ момент. Ако това се окаже истина, най-вероятно ще

Volkswagen ще покаже ново поколение Touareg на 23 март тази година. С наближаването на дебюта все повече детайли около модела започват да изплуват от различни източници.

Най-новите спекулации в британските медии сочат, че джипката ще се предлага с V8 дизелов мотор с две турбини и огромен въртящ момент. Ако това се окаже истина, най-вероятно ще става дума за двигателя, който вече се слага на Audi SQ7 и Bentley Bentayga. Това ще постави немския модел в доста приятна компания.

Друго интересно предложение под капака ще бъде 8-цилиндров 4.0-литров турбо бензин, като той най-вероятно ще се предлага основно на пазарите извън Европа. Предвижда се всички бензинови мотори да използват 48-волтова електрическа система и помощ от малък електромотор.

Голямата новост в интериора ще бъде изключителен 28-инчов дисплей от т.нар. система Innovision Cockpit. Колата ще поддържа ниво 3 на автономност.

Maшината ще се базира на платформата MLB Evo, на която са изградени и по-луксозни возила като Bentley Bentayga и Audi Q7. Предвижда се леко увеличаване на размерите с цел по-добро разграничаване спрямо Tiguan Allspace, но и намалено тегло спрямо предшественика. Ще има и версия със седем места в три реда седалки.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт