728 x 90

BMW спира V12 двигателя си за Европа?

BMW спира V12 двигателя си за Европа?

Съществува реална възможност BMW да преустанови производството на 12-цилиндровия си мотор за европейския пазар. Подобна информация идва от авторитетното онлайн издание BMW Blog, което цитира "източник близо до компанията." Причината за това решение е, че новият цикъл за измерване на разхода на гориво в Европа, Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, е твърде строг, за да

Съществува реална възможност BMW да преустанови производството на 12-цилиндровия си мотор за европейския пазар. Подобна информация идва от авторитетното онлайн издание BMW Blog, което цитира "източник близо до компанията."

Причината за това решение е, че новият цикъл за измерване на разхода на гориво в Европа, Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, е твърде строг, за да може V12, поставяно в M760 Li, да продължи съществуването си. Смята се, че дори поставянето на филтър за твърди частици няма да бъде достатъчно.

Частично добрата новина е, че в Америка въпросният режим на измерване не е влязъл в сила, което означава, че моторът ще продължи съществуването си зад Океана.

Ако наистина информацията се окаже вярна, то може да очакваме краят на V12 ерата за BMW в Европа да настъпи след около 12 месеца, когато ще видим и фейслифт версия за флагмана 7-Series.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт