728 x 90

В Дубай показаха интериора на пътническите капсули Hyperloop (видео)

    Virgin Hyperloop One съвместно с Дубайското пътно-транспортно ведомство представи интериора на високоскоростните пътнически капсули. Демонстрацията се проведе в рамките на "Месеца на иновациите в ОАЕ" в търговския център City Walk. В капсулите ще има индивидуални ергономични кресла от кожа. Пътниците ще могат да се наслаждават на пътуването чрез персонални информационни-развлекателни комплекси от ново поколение. Преход

    Virgin Hyperloop One съвместно с Дубайското пътно-транспортно ведомство представи интериора на високоскоростните пътнически капсули. Демонстрацията се проведе в рамките на "Месеца на иновациите в ОАЕ" в търговския център City Walk.

    В капсулите ще има индивидуални ергономични кресла от кожа. Пътниците ще могат да се наслаждават на пътуването чрез персонални информационни-развлекателни комплекси от ново поколение.

    Преход с електромагнитната силова установка Hyperloop между Абу Даби и Дубай – маршрут от 140 км, ще отнема само 12 минути. За един час хиперлупът ще може да превозва до 10 хиляди пътници.

    Към 2021 г. Virgin Hyperloop One възнамерява да въведе в редовна експлоатация три линии от "вакуумните" влакчета. През пролетта на 2017 г. беше проведен първият тест на пътническата капсула XP-1.

    Благодарение на магнитната левитация капсулата се "отлепи" от релсите за 5,3 секунди и успя да се ускори до 112 километра в час. През лятото скоростта е била увеличена до 310, а през декември – до 387 километра в час. Очаква се при първоначалните параметри на системата влаковете да могат да се ускорят до 1000-1200 километра в час.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт