728 x 90

Mazda потвърди официално завръщането на ванкеловия мотор!

    Mazda най-накрая потвърди официално, че ще върне в употреба легендарния си ванкелов мотор. Това е добрата новина, но феновете най-вероятно ще са разочаровани да чуят, че той няма да се използва са спортна кола. Вместо това, японците ще вгрaждат агрегата в бъдещ електрически автомобил. Там той ще се използва като т.нар. удължител на пробега и

    Mazda най-накрая потвърди официално, че ще върне в употреба легендарния си ванкелов мотор. Това е добрата новина, но феновете най-вероятно ще са разочаровани да чуят, че той няма да се използва са спортна кола.

    Вместо това, японците ще вгрaждат агрегата в бъдещ електрически автомобил. Там той ще се използва като т.нар. удължител на пробега и няма да задвижва директно машината.

    Агрегатът ще бъде изключително компактен – по думите на хора от марката, размерът му ще бъде колкото на кутия за обувки. Той ще се монтира ниско в конструкцията на колата, за да не нарушава нейния център на тежестта.

    Добрата новина е, че Mazda продължава да вярва в бъдещето на двигателя с вътрешно горене. По думите на Мартийн тен Бринк, японската фирма смята, че те имат реална употреба поне още 15-на години, основно под капака на хибридни автомобили. Именно тен Бринк, който отговаря за продажбите на марката в Европа, потвърди новината за завръщането на роторния двигател.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт