728 x 90

Кола без шофьор вози по нормален път спящ мъж и бебе (видео)

Кола без шофьор вози по нормален път спящ мъж и бебе (видео)

От Waymo, американска компания, която разработва устройства за безпилотни автомобили, демонстрираха докъде са стигнали с автопилота със специално видео в официалния си канал в YouTube. На него са заснети случайни хора, които са съгласили да изпробват пилотната програма Early Rider в Аризона. В експеримента участват дори бебе и мъж, който е заспал в колата, въперки

От Waymo, американска компания, която разработва устройства за безпилотни автомобили, демонстрираха докъде са стигнали с автопилота със специално видео в официалния си канал в YouTube. На него са заснети случайни хора, които са съгласили да изпробват пилотната програма Early Rider в Аризона. В експеримента участват дори бебе и мъж, който е заспал в колата, въперки че ня шофьорската седалка няма никого.

В рамките на програма на Waymo с безпилотни системи са оборудвани миниванове Chrysler Pacifica. Машините разполагат с лазери, радари с 360-градусов обзор и сензори. За обработката на данните се използват компютърни алгоритми и изкуствен интелект.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт