728 x 90

Новата Mazda3 получава изцяло дигитално табло

Mazda готви огромни промени за следващото поколение на хечбека си 3. Както шпионски снимки показват, машината ще получи изцяло дигитално инструментно табло, което ще предлага много по-богата функционалност от сегашното. Говори се, че японците ще внедрят система подобна на тази в новите Audi, Volkswagen и Skoda. С две думи, пред очите на шофьора ще може

Mazda готви огромни промени за следващото поколение на хечбека си 3. Както шпионски снимки показват, машината ще получи изцяло дигитално инструментно табло, което ще предлага много по-богата функционалност от сегашното.

Говори се, че японците ще внедрят система подобна на тази в новите Audi, Volkswagen и Skoda. С две думи, пред очите на шофьора ще може да се прожектира информация от навигационната система, както и данни за състоянието на автомобила.

Снимките показват, че воланът няма да бъде коренно променен спрямо сегашният. Без промяна остават и бутоните по него, които контролират аудио системата и връзката с телефон.

Както вече стана ясно, Mazda ще предлага и чисто новия си бензинов двигател за новата "тройка". Става дума за агрегат, който ще възпламенява бензино-въздушна смес посредством налягане, а не чрез искра.

По подобен начин работят дизеловите мотори, които не използват искрови свещи, за да възпламенят гориво-въздушната смес. Очаква се технологията най-накрая да бъде адаптирана и за бензинови мотори, като до момента са правени редица почти напълно неуспешни опити в тази посока. Според информация на Nikkei, подобна технология може да намали разхода на гориво на бензиновите мотори с до 30 процента. 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт