728 x 90

"Зелена светлина" за изпитания на безпилотни коли в Пекин

    "Китайският Гугъл" – Baidu, получи разрешение за начало на обществени пътни изпитания за безпилотни транспортни средства. За провеждането на тестове управата на Пекин отдели 33 улици, общата дължина на които съставлява 105 км. съощава "Синхуа". Всички те са извън пределите на петия транспортен кръг и далеч от гъстонаселените предградия. За провеждащите се изпитания транспортните средства

    "Китайският Гугъл" – Baidu, получи разрешение за начало на обществени пътни изпитания за безпилотни транспортни средства. За провеждането на тестове управата на Пекин отдели 33 улици, общата дължина на които съставлява 105 км. съощава "Синхуа".

    Всички те са извън пределите на петия транспортен кръг и далеч от гъстонаселените предградия. За провеждащите се изпитания транспортните средства трябва да бъдат оборудвани с контролни прибори, които да проследяват обстойно стила на шофиране, да събират информация за местоположението, както и степента на управление в безпилотен режим.

    Освен това, водачите, участващи в изпитанията, са длъжни да преминат обучение за самостоятелно шофиране не по-малко от 50 часа. Срокът на лицензията за пътните тестове на Baidu съставлява 30 дена. Китайският интернет гигант разработва собствени автомобили снабдени със системи за автономно и безпилотно шофиране от 2015 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт