728 x 90

Американци показаха, как трябва да изглежда идеалната рама

Американци показаха, как трябва да изглежда идеалната рама

Неотдавна калифорнийската компания Hackrod представи спидстъра La Bandita, изцяло напечатан на 3D-принтер. Интересно е, че фирмата е основана от хора, които имат повече отношение към… шоу бизнеса, медиите, промишлен дизайн, а не към автомобилното производство?! Американците са предложили революционно решение с цялостно използване на 3D принтери – по-точно с техника, използваща специално програмно обезпечение от

Неотдавна калифорнийската компания Hackrod представи спидстъра La Bandita, изцяло напечатан на 3D-принтер. Интересно е, че фирмата е основана от хора, които имат повече отношение към… шоу бизнеса, медиите, промишлен дизайн, а не към автомобилното производство?!

Американците са предложили революционно решение с цялостно използване на 3D принтери – по-точно с техника, използваща специално програмно обезпечение от Siemens. Технологията позволява създаване на пбекти с много сложна форма – като например уникалната рама скелет на спидстъра Hackrod La Bandita, която въобще не приличи на обичайните рами в спортните автомобили.

Принтираната от алуминиева сплав рама се отличава с лекота и прозрачност, като представлява единен детайл без скрепени помежду си елементи. След това за рамата се закрепва окачването, монтира се двигателя и трансмисията, последвани от панелите на купето. Те са изработени от аерокосмическа сплав и също са отпечатани на 3D принтер.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт