728 x 90

Mercedes-Benz се отказва поетапно от V12 моторите

    Mercedes-Benz ще започне процес по преустановяване на използването на 12-цилиндрови двигатели в своята гама. Този ход е наложен от все по-стриктните емисионни стандартни на Стария континент. Хора от компанията обясняват, че инвестициите, които са необходими, за да се приведат V12 моторите в съответствие със задаващите се нови еко норми, са огромни и просто няма да

    Mercedes-Benz ще започне процес по преустановяване на използването на 12-цилиндрови двигатели в своята гама. Този ход е наложен от все по-стриктните емисионни стандартни на Стария континент.

    Хора от компанията обясняват, че инвестициите, които са необходими, за да се приведат V12 моторите в съответствие със задаващите се нови еко норми, са огромни и просто няма да бъдат избити.

    Макар и все още да съществуват клиенти, които търсят V12 агрегати, те стават все по-малко и печалбата от тях намалява значително.

    Лично босът на Mercedes-AMG, Тобиас Моерс, коментира, че далеч по-добре е в момента да се инвестират средства във V8 двигатели, които имат бъдеще и интересът към тях се покачва.

    Краят на V12 моторите ще принуди производителя да спре сериите си 65, като това вече е факт за G-Class AMG 65 в Европа. Най-вероятно същата съдба ще последва и SL65, а V12 моторите ще останат само за териториите на Maybach.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт