728 x 90

Bugatti със система за следене на своите хиперавтомобили

Bugatti със система за следене на своите хиперавтомобили

Бугати разработи система за отдалечен мониторинг и обновяване на вътрешното програмно обезпечаване в хиперавтомобила Bugatti Chiron. Техологията позволява максимално бързо да се диагностицират възможните технически проблеми. Данните от телеметрията на всяка кола постъпва в единен център, разположен в централата на луксозната марка в Молсхайм, Франция. Общо системата обработва десет хиляди сигнала от блоковете на управление

Бугати разработи система за отдалечен мониторинг и обновяване на вътрешното програмно обезпечаване в хиперавтомобила Bugatti Chiron. Техологията позволява максимално бързо да се диагностицират възможните технически проблеми.

Данните от телеметрията на всяка кола постъпва в единен център, разположен в централата на луксозната марка в Молсхайм, Франция. Общо системата обработва десет хиляди сигнала от блоковете на управление в различните възли на модела – двигател, трансмисия, фарове, спирачки и дори климатика.

Обменът на данни и анализът на сигналите става в режим "реално време" – нещо, което беше достъпно само при болидите от Формула 1 и DTM. След това компютърът може да обнови или регулира някои настройки при нужда.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт