728 x 90

Пекин 2018: Пето поколение на технологията BMW eDrive (видео)

Пекин 2018: Пето поколение на технологията BMW eDrive (видео)

На Автосалон Пекин 2018 сред иновациите на БМВ, които са представени съвместно с BMW Concept iX3, е петото поколение технологията BMW eDrive. Едно решаващо преимущество на бъдещото електрическо задвижване е фактът, че електромоторът, трансмисията и мощната управляваща електроника са комбинирани в нов, собствен електрически задвижващ компонент. Петото поколение на електрическото задвижване включва и нови, по-мощни

На Автосалон Пекин 2018 сред иновациите на БМВ, които са представени съвместно с BMW Concept iX3, е петото поколение технологията BMW eDrive. Едно решаващо преимущество на бъдещото електрическо задвижване е фактът, че електромоторът, трансмисията и мощната управляваща електроника са комбинирани в нов, собствен електрически задвижващ компонент.

Петото поколение на електрическото задвижване включва и нови, по-мощни батерии. Този нов пакет от технологии осигурява значителен напредък в областите управляваща електроника, пробег, тегло, необходимост от място за вграждане и гъвкавост. То ще бъде използвано за пръв път при SAV с чисто електрическо задвижване.

За разработката на петото поколение на електрическото задвижване допринася и уникалната технологична компетентност на BMW i. По този начин за пореден път BMW i се превръща в инкубатор за устойчива мобилност. При това трансферът на задвижваща техника, разработена първоначално за автомобилите BMW i, достига нови измерения при автомобилите на основните марки на BMW Group.

Напълно електрифицираните автомобили на основната марка в бъдеще ще носят логото на марката BMW i. При концептуалния автомобил то се вижда както отстрани, така и отзад. Още днес технологията BMW eDrive е част от Plug-in хибридното задвижване на BMW iPerformance моделите и на MINI Cooper S E Countryman ALL4.

При BMW Concept iX3 нейната следваща, високо интегрирана степен на развитие ще осигури чисто електрическо задвижване. Бъдещият модел на SAV-ът с чисто електрическо задвижване ще разполага с технологичната база за задвижването на BMW iNext, чието представяне е планирано за 2021 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт