728 x 90

Brembo предвижда електрически спирачки в колите съвсем скоро

    Един от водещите доставчици на автомобилни компоненти и в частност на спирачки, Brembo, предвижда, че относително скоро в серийните коли ще видим внедрени електрически спирачни системи. Става дума за технология, подобна на тази при болидите от Формула 1, която има доста по-бърза реакция от аналогична хидравлична система и е относително по-лека. Според Brembo, автомобилните производители

    Един от водещите доставчици на автомобилни компоненти и в частност на спирачки, Brembo, предвижда, че относително скоро в серийните коли ще видим внедрени електрически спирачни системи.

    Става дума за технология, подобна на тази при болидите от Формула 1, която има доста по-бърза реакция от аналогична хидравлична система и е относително по-лека.

    Според Brembo, автомобилните производители искат да прехвърлят на ток всички систем по колите си, не само задвижващите, което ще подпомогне бързата развойна дейност.

    Най-смелите прогнози са, че още в средата на следващото десетилетие електрическите спирачки ще са част от серийните продукти.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт