728 x 90

KIA вади хибриден дизел за обновения Sportage

    KIA подготвя фейслифт за кросоувъра си Sportage, като машината ще получи чисто нов дизелов двигател, който ще се възползва от лека хибридна система. Технологията, носеща името EcoDynamics+, включва малка 0.48-кВтч батерия, 48-волтова електрическа система и интегриран стартер-генератор. Корейците обещават, че системата ще намали вредните емисии на CO2 с между 4 и 7 процента. За NOx емисиите

    KIA подготвя фейслифт за кросоувъра си Sportage, като машината ще получи чисто нов дизелов двигател, който ще се възползва от лека хибридна система.

    Технологията, носеща името EcoDynamics+, включва малка 0.48-кВтч батерия, 48-волтова електрическа система и интегриран стартер-генератор. Корейците обещават, че системата ще намали вредните емисии на CO2 с между 4 и 7 процента. За NOx емисиите пък ще се грижи подобрена система SCR.

    Mалката хибридна система ще подпомага движението на автомобила с около 15 к.с., а в режим на инцерция батерията ще се зарежда за използване на енергията в последствие. Благодарение на това подпомагане, натоварването върху ДВГ при потегляне намалява, с което се редуцират и вредните емисии.

    Системата на корейците ще може да се поставя на автомобили с предно, задни и двойно предаване, като след 2019 Sportage ще я видим и в актуалния Ceed.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт