728 x 90

Opel Astra с два нови 1.6-литрови мотора

За да подготви предварително модела си Astra за продажба и през следващата година, Opel анонсира два нови агрегата за популярното си возило. От септември 2019 година в сила влизат стандартите Euro 6d-TEMP, които ще подложат на още по-стриктно нормиране вредните емисии. Astra получава два 1.6-литрови мотора, един бензинов и един дизелов. Бензиновият има мощност от 200

За да подготви предварително модела си Astra за продажба и през следващата година, Opel анонсира два нови агрегата за популярното си возило. От септември 2019 година в сила влизат стандартите Euro 6d-TEMP, които ще подложат на още по-стриктно нормиране вредните емисии.

Astra получава два 1.6-литрови мотора, един бензинов и един дизелов. Бензиновият има мощност от 200 к.с. и пиков въртящ момент от 300 Нм, което е доста сериозно постижение за бензинов турбо агрегат с подобен работен обем. Благодарение на него, ускорението от място до 100 км/ч за колата отнема 7.9 секунди.

1.6-литровият дизел разполага със 136 к.с. и 320 Нм въртящ момент и ще се предлага с 6-степенна ръчна скоростна кутия или автоматик. Акцентът тук пада върху разходът на гориво, като в комбиниран цикъл той възлиза на 4.9 литра на 100 км/ пробег.

Opel коментира, че новият дизелов мотор няма да бъде засегнат по никакъв начин от предстоящите ограничения за влизане на дизелови коли в центровете на някои големи европейски градове.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт