728 x 90

Opel се отказва от OnStar още догодина

    Opel ще преустанови използването на системата си OnStar през 2019 година, а същото ще се случи и с британското подразделение на марката, Vauxhall. OnStar ще бъде заменен от нова платформа, която ще носи името Opel Connect и ще бъде базирана на технологии от новите френски собственици на Opel. Първият нов автомобил на марката, който ще

    Opel ще преустанови използването на системата си OnStar през 2019 година, а същото ще се случи и с британското подразделение на марката, Vauxhall.

    OnStar ще бъде заменен от нова платформа, която ще носи името Opel Connect и ще бъде базирана на технологии от новите френски собственици на Opel.

    Първият нов автомобил на марката, който ще се сдобие с тази система, е следващото поколение Corsa, което очакваме още догодина. До 2024 година всички пътнически и лекотоварни коли на бранда ще са вече преминали на новата платформа.

    В края на 2020 година пък ще бъде спряна поддръжката на системата за аварийно оповестяване към OnStar. Причината за това е, че страните от Европа ще внедряд единна система eCall, която ще трябва да бъде приета от всички автомобилни производители на континента.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт