728 x 90

Google увеличава 100 пъти безпилотния си автомобилен парк

Google увеличава 100 пъти безпилотния си автомобилен парк

Технологичната компания Waymo (проект на Google) се договори с концерна Fiat Chrysler Automobiles (FCA) за доставката на 62 хиляди минивана Chrysler Pacifica, на базата на който ще бъдат създадени таксита с автономно управление. Към момента в безпилотния автопарк на Waymo се намират около 600 транспортни средства, съобщава The Verge. По-рано от Waymo анонсираха създаването на

Технологичната компания Waymo (проект на Google) се договори с концерна Fiat Chrysler Automobiles (FCA) за доставката на 62 хиляди минивана Chrysler Pacifica, на базата на който ще бъдат създадени таксита с автономно управление. Към момента в безпилотния автопарк на Waymo се намират около 600 транспортни средства, съобщава The Verge.

По-рано от Waymo анонсираха създаването на "първия в света безпилотен транспортенс сервиз", който трябва да бъде пуснат до края на тази година. В момента иновативната компания се явява единствената, автомобилите на която е разрешено да се движат без управление от шофьор в Аризона.

Безпилотните таксита първоначално ще тръгнат във Финикс и предградията, където Waymo през последните няколко години провеждаше активни изпитания на техника с автопилот. Клиентите ще могат да поръчват тази услуга с помощта на специално мобилно приложение. Разработчиците отбелязват, че пътуването ще бъде по-евтино от Lyft или Uber.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт