728 x 90

Nissan въвежда иновативна стомана, за да олекоти бъдещите си коли

Nissan въвежда иновативна стомана, за да олекоти бъдещите си коли

Nissan ще започне внедряването на иновативна стомана, която японците са разработили заедно с фирмата Nippon, един от водещите металопреработватели в света. Въпросният материал има висока якост и издръжливост на усукване, като освен това е изключително подходящ за машинно формоване. Това на практика означава, че стоманата ще позволява създаването на авангардни дизайни в серийни продукти. Използването

Nissan ще започне внедряването на иновативна стомана, която японците са разработили заедно с фирмата Nippon, един от водещите металопреработватели в света.

Въпросният материал има висока якост и издръжливост на усукване, като освен това е изключително подходящ за машинно формоване. Това на практика означава, че стоманата ще позволява създаването на авангардни дизайни в серийни продукти.

Използването на новия материал е част от плана на Nissan да намали общите си CO2 емисии с около 40 процента до 2022 година, в сравнение с 2000 г.

Към този план влиза и поетапното спиране на дизелови автомобили, които ще бъдат заменени от модерни хибриди и електромобили.

За първи път новата стомана е използвана в Infiniti QX50, където тя съставлява около 27 процента от общата конструкция.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт