728 x 90

Renault тества автономно такси в Нормандия (МНОГО ВИДЕО)

Инициативата Rouen Normandy Autonomous Lab обединява усилията на автомобилния производител Renault, компанията за "нова мобилност" Transdev, застрахователната група Matmut, Banque des Territories, общинските ръководства на Руан и Нормандия. Всички те заявиха създаването на първия в Европа сервиз за безпилотни таксита по изискванията на обикновените пътища. Услугата Rouen Normandy Autonomous Lab ще предложи широко покритие в

Инициативата Rouen Normandy Autonomous Lab обединява усилията на автомобилния производител Renault, компанията за "нова мобилност" Transdev, застрахователната група Matmut, Banque des Territories, общинските ръководства на Руан и Нормандия. Всички те заявиха създаването на първия в Европа сервиз за безпилотни таксита по изискванията на обикновените пътища.

Услугата Rouen Normandy Autonomous Lab ще предложи широко покритие в бизнес парка на Руан “Technopôle du Madrillet”, намиращ се в района Saint-Etienne du Rouvray, свързвайки го с трамвайна спирка “Technopôle”. Целта е да се предложат решения за мобилност в зона, в която градският транспорт е слабо развит – в рамките на километър и половина при подхода за и изхода от парка. Потребителите могат да си поръчат автомобил в реално време чрез приложение на своя смартфон.

Автомобилите ще се движат по три маршрута, покривайки разстояние от 10 километра, като ще спират на 17 места в района и ще свързват парка с обществената транспортна система на Руан. Четирите електрически автомобила Renault ZOE, използвани в проекта, вече се тестват по обществената пътна мрежа, оборудвани със системи за автономно управление, разработени от Transdev и Renault.

Тестовете покриват всички съображения, свързани с характерните условия на движение, като присъствие на други автомобили, кръстовища, изходи от сгради. Автопаркът ще бъде допълнен с автономния градски “шатъл” i-Cristal, разработен съвместно от Transdev и Lohr.

След изтичане на тестовия период, тази експериментална услуга при поискване се очаква да стане обществено достъпна през септември 2018 година, да получи необходимите одобрения и да се активира до декември 2019 година. Този период ще даде възможност да се направят фини настройки по технологията, да се добие задълбочен поглед върху начина на използване и да се използва обратната връзка от местните жители, за да се направят необходимите корекции.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт