728 x 90

Rolls-Royce показа летящо такси

    Британският гигант Rolls-Royce представи концептуално летящо такси с името EVTOL. Презентацията на проекта се състоя на международния авиосалон във Фарнбъро. Летателният апарат ще притежава шест елмотора, които ще се захранват от генератор с мощност 500 кВт. Благодарение на въртящата се конструкция на перките аеротаксито от Rolls-Royce може да извършва вертикални излитания и кацания. Заявената максимална

    Британският гигант Rolls-Royce представи концептуално летящо такси с името EVTOL. Презентацията на проекта се състоя на международния авиосалон във Фарнбъро.

    Летателният апарат ще притежава шест елмотора, които ще се захранват от генератор с мощност 500 кВт. Благодарение на въртящата се конструкция на перките аеротаксито от Rolls-Royce може да извършва вертикални излитания и кацания.

    Заявената максимална скорост на EVTOL съставлява 402 км/ч, а продължителността на полета ще е не по-малка от 800 км. На борда си летателният апарат ще може да побира не повече от 5 човека.

    Към момента проектът се намира в стадий разработка, но от Rolls-Royce не изключват в серийно производство моделът да постъпи още през 2020 година. Отбелязва се, че EVTOL ще подхожда както за лично използване, така и за работа в системата на обществения транспорт, в логистиката и за нуждите на военните.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт