728 x 90

Фейслифтът на Ford Transit носи 4х4 от VW Crafter?

    С подписването на т.нар. Memorandum of Understanding, преди около месец Ford и Volkswagen поставиха основите на бъдещо партньорство, което ще бъде фокусирано върху разработката на лекотоварни автомобили. Може би първият плод на новото сътрудничество ще видим под формата на фейслифт версия на Ford Transit, която е възможно да получи двойно предаване от базираната във Волфсбург компания.

    С подписването на т.нар. Memorandum of Understanding, преди около месец Ford и Volkswagen поставиха основите на бъдещо партньорство, което ще бъде фокусирано върху разработката на лекотоварни автомобили.

    Може би първият плод на новото сътрудничество ще видим под формата на фейслифт версия на Ford Transit, която е възможно да получи двойно предаване от базираната във Волфсбург компания.

    За това намекват шпионски снимки на товарното возило, което е забелязано в компанията на Crafter по време на тестове. Говори се, че именно Crafter ще сподели 4х4 системата си с Transit.

    Освен това, работната кола на Синия овал ще получи и нова 10-степенна трансмисия. Тя ще върви редом с подобрени дизелови двигатели за европейския пазар.

    По силата на новото споразумение между два от най-големите производители в света, Ford и VW ще наблюдават заедно новите трендове в промишлеността и ще реагират на тях с общи бъдещи модели. В този ред на мисли, не е изключено проектът с времето да се разрастне извън пределите на лекотоварните машини.

    На този етап двете компании отхвърлят възможността за размяна на акции. Това означава, че партньорството ще остане само на технологично равнище. Повече информация се очаква във следващите седмици.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт