728 x 90

Uber спря разработката на безпилотен камион

    Uber взе решение да се откаже от разработката на безпилотни товарни автомобили. Това бе съобщено от Techcrunch с източник ръководителя на подразделението Uber Advanced Ерик Майхофер. Според него, сега компанията ще се съсредоточи само върху създаването на леки коли без шофьори, но не съобщи причините за това решение: "Решихме се на важната крачак да се

    Uber взе решение да се откаже от разработката на безпилотни товарни автомобили. Това бе съобщено от Techcrunch с източник ръководителя на подразделението Uber Advanced Ерик Майхофер.

    Според него, сега компанията ще се съсредоточи само върху създаването на леки коли без шофьори, но не съобщи причините за това решение: "Решихме се на важната крачак да се върнем по пътищата в Питсбърг. Искаме да утвърдим този важен момент и затова смятаме за най-добре да съсредоточим всичките си сили и умения в това направление".

    Преди две години изпитания на тирове с автоматично управление започна американският стартъп Otto, явяващ се собственост на Uber. Тогава, през лятото, безпилотен Otto, построен върху базата на камион Volvo, самостоятелно успя да достави 50 хиляди кена бира, преодолявайки автономно повече от 200 км между Форд Колинс до Колорадо Спрингс.

    След това фирма Waymo, която е ориентирана върху разработката на автономни технологии, обвини проекта Otto на Uber в плагиатство. Искът е бил отправен в окръжния съд на Сан Франциско, като в него се твърди, че инженерът Антъни Левандовски преди да напусне Google е откраднал около 14 000 файла с важна информация.

    През март тази година безпилотен автомобил на компанията Uber удари смъртоносно жена-велосипедист в щата Аризона. Трагедията стана в хода на автономен тест на машината. Това беше първият зафиксиран случай на гибел на човек в резултат на катастрофа с безпилотно транспортно средство и принуди компанията да прекрати временно изпитанията.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт