728 x 90

Яко: BMW показа iNEXT, пуска го на пазара през 2021 г. (видео)

Яко: BMW показа iNEXT, пуска го на пазара през 2021 г. (видео)

Появата на BMW iNEXT дава категоричен отговор на фундаменталния въпрос: „Как ще се придвижваме в бъдещето?“ iNEXT последователно продължава това, което през 2007 г. BMW Group започва като „Project i“ и през 2013 година е продължено с въвеждането на пазара на BMW i3. По време на годишното общо събрание на BMW AG през май 2018

Появата на BMW iNEXT дава категоричен отговор на фундаменталния въпрос: „Как ще се придвижваме в бъдещето?“ iNEXT последователно продължава това, което през 2007 г. BMW Group започва като „Project i“ и през 2013 година е продължено с въвеждането на пазара на BMW i3.

По време на годишното общо събрание на BMW AG през май 2018 г. Харалд Крюгер, Председател на борда на директорите на BMW AG, описа iNEXT така: „Проектът iNEXT е нашата платформа на бъдещето, от която ще се възползва цялата компания и всички марки“. В това отношение BMW Group постига много: още днес разполага с над 10-годишен опит в електрическата мобилност в малки и големи серии, BMW i моделите се модернизират постоянно и с тяхната технология се електрифицират все повече автомобили на BMW и MINI.

Следващата стъпка е пълноценната интеграция на стратегическите иновационни направления Автоматизирано шофиране, Свързаност, Електрифициране и Услуги (ACES) в един автомобил. Дизайнът им осигурява визията и отговаря на въпроса как в бъдеще ще се наслаждаваме на радостта от шофирането (D+ACES). Автомобилът, който днес носи името BMW iNEXT, предстои да бъде въведен на пазара през 2021 година.

BMW Vision iNEXT е символ на навлизането в нова ера на радостта от шофирането. Високоавтоматизирано, с нулеви емисии и напълно свързано то за пръв път интегрира стратегическите иновационни направления на BMW Group и с това дава отговори на въпросите: „Как ще изглежда един автомобил, който не трябва да бъде шофиран лично – но може?“.

Във фокуса на разсъжденията повече от всякога е поставен човекът с неговите емоции и желания. Серийният модел BMW iNEXT ще бъде произвеждан от 2021 год. като нов технологичен флагман в завода в Динголфинг и за пръв път в съчетания ще пренесе на на пътя стратегическите иновационни направления (D+ACES) на BMW Group.

Адриан ван Хойдонк, ръководител на BMW Group Design, резюмира дизайнерската амбиция така: „Задачата на BMW i е да генерира креативни и насочени към бъдещето идеи, които да променят начина, по който мислим за мобилността. BMW Vision iNEXT е следващата голяма крачка по пътя към тази трансформация, която показва, как интелигентните автомобили могат да направят живота ни по-лесен и по-хубав.“

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт