728 x 90

В Испания показаха капсула от свръхскоростния Hyperloop (видео)

Първата пътническа капсула от свръхскоростната транспортна система Hyperloop беше представена в Пуерто де Санта Мария, Испания. Разработеният от Carbures прототип има дължина 32 метра и тежи около пет тона. Сътрудниците в завода, специализиран за изделия от карбан за космическия отрасъл, съобщават, че за създаването му са отишли 21 хиляди инженерочаса. Още тези дни капсулата ще

Първата пътническа капсула от свръхскоростната транспортна система Hyperloop беше представена в Пуерто де Санта Мария, Испания. Разработеният от Carbures прототип има дължина 32 метра и тежи около пет тона.

Сътрудниците в завода, специализиран за изделия от карбан за космическия отрасъл, съобщават, че за създаването му са отишли 21 хиляди инженерочаса. Още тези дни капсулата ще бъде преместена в Тулуза, където ще бъде завършена вътрешната комплектовка.

Според Hyperloop Transportation Technologies (HTT) още след три години капуслата Хиперлуп ще направи първото си пътуване, а още след пет ще може да превозва пътници по различни маршрути и дестинации. Hyperloop е система, съставена от стоманени тръби, във вътрешността на които се помещава влак – херметична капсула на аеродинамична възглавница.

Теоретично с това транспортно средство може да се развива скорост до 1,2 хиляди километра в час. Автор на идеята е милиардерът – визионер Илън Мъск, основател на Tesla и Space X.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт