728 x 90

Компютър с изкуствен интелект в бъдещите модели на Волво

    Шведският производител на премиум автомобили Volvo Cars и водещата в областта на изкуствения интелект (Al) IT компания NVIDIA обединиха усилия в разработването на високотехнологичен компютър с изкуствен интелект за следващото поколение Volvo автомобили. Той ще бъде базиран на технологията на NVIDIA – DRIVE AGX Xavier и ще позволи на Volvo Cars да вкара усъвършенствана технология

    Шведският производител на премиум автомобили Volvo Cars и водещата в областта на изкуствения интелект (Al) IT компания NVIDIA обединиха усилия в разработването на високотехнологичен компютър с изкуствен интелект за следващото поколение Volvo автомобили. Той ще бъде базиран на технологията на NVIDIA – DRIVE AGX Xavier и ще позволи на Volvo Cars да вкара усъвършенствана технология в бъдещата си автомобилна платформа Scalable Product Architecture 2 (SPA 2).

    Първият автомобил с новата компютърна система ще се появи в началото на следващото десетилетие. Споразумението ще задълбочи настоящото партньорство между Volvo Cars и NVIDIA. Миналата година двете компании стартираха съвместна разработка на системи и софтуер за полуавтономни автомобили.

    Новата технология ще се възползва от постиженията на NVIDIA в областта на изкуствения интелект и ще позволи на Volvo Cars да предприеме следваща сериозна стъпка към внедряване на усъвършенствани системи за подпомагане на водача и опции за персонализация в автомобила. Добавяйки възможностите за 360-градусово възприятие и система за мониторинг, тази иновация ще позволи на Volvo Cars да представи безопасно напълно автономни автомобили.

    Бъдещата SPA 2 платформа е следващото поколение на популярната и престижна SPA платформа, която е в основата на сериите 90 и 60 на Volvo, представени през последните няколко години и допринесли за големия оперативен и финансов обрат в компанията от 2010 г. насам. SPA 2 ще вземе от настоящите предимства на SPA платформата, добавяйки следващото поколение технологии, свързани с електрификацията, свързаността и автономното управление. Волво пое и ангажимент да развива стратегически взаимоотношения с трети страни, за да ускори процеса по въвеждане на нови технологии, необходими за развитието на автомобилната индустрия.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт