728 x 90

Автономното бъдеще на колите ще изглежда така според Ford (видео)

Автономното бъдеще на колите ще изглежда така според Ford (видео)

Според статистиката, човек прекарва средно по два дни всяка година чакайки в задръстване. Около 60% от най-тежките катастрофи в градска среда пък се случват именно на кръстовища. Точно тук трябва да се намесят автономните технологии, които трябва да помогнат на автомобилите да комуникират помежду си и, в далечното бъдеще, светофарите да отпаднат като необходимост. Дали

Според статистиката, човек прекарва средно по два дни всяка година чакайки в задръстване. Около 60% от най-тежките катастрофи в градска среда пък се случват именно на кръстовища.

Точно тук трябва да се намесят автономните технологии, които трябва да помогнат на автомобилите да комуникират помежду си и, в далечното бъдеще, светофарите да отпаднат като необходимост.

Дали е възможно това на този етап няма как да знаем, тъй като системите за самоуправление са още в доста напреднал етап. Ford oбаче има визия за това как ще изглежда движението, когато няма светофари.

Във видеото по-долу можете да видите прототипи на Ford, които изпълняват изцяло сами задачите по комуникация помежду си. Може би всичко изглежда малко страшничко, но всъщност би трябвало сериозно да подобри сигурността на пътя, а и да оптимизира разхода на гориво или друг вид енергия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт