728 x 90

Новият Focus ST май все пак ще има 2.3-литров мотор

Ford продължава работата по следващото поколение Focus ST, като на няколко пъти прототипи от модела бяха заснети по време на тестове. Според множество източници, под капака на тези автомобили се намира 2.3-литров турбо мотор. Макар и засега да няма официално потвърждение от марката, изглежда в крайна сметка ще бъде избран по-големият мотор. Досега като за

Ford продължава работата по следващото поколение Focus ST, като на няколко пъти прототипи от модела бяха заснети по време на тестове. Според множество източници, под капака на тези автомобили се намира 2.3-литров турбо мотор.

Макар и засега да няма официално потвърждение от марката, изглежда в крайна сметка ще бъде избран по-големият мотор. Досега като за възможност се считаше и 1.5-литровия турбо двигател на фирмата.

От шпионски снимки се потвърждава информацията за автоматична трансмисия за модела. Най-вероятно става дума за преработена версия на 8-степенния автомат на стандартния нов Focus, който вече не използва два съединителя, а хидротрансформатор.

Предварителните прогнози сочат, че ST ще има около 270 к.с., които ще му позволят да ускорява от покой до 100 км/ч за около 6.5 секунди. Разбира се, предвижда се и варинт с ръчна скоростна кутия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт